To Go & Zo

Een gezellige plek waar je terecht kunt voor (h)eerlijke koffie, verse broodjes en gezonde soepen, waar je mensen kunt ontmoeten uit de wijk, waar je buurtgenoten steunt die door ver van de arbeidsmarkt staan, weer meedraaien in de maatschappij en bovenal waar je iets kunt doen om de wijk Feijenoord een beetje mooier te maken.

To Go & Zo richt zich op bewoners van de wijk Feijenoord die lekker en gezond willen lunchen. Maar ook op de bedrijven van de Kop van Zuid. Het is mogelijk om broodjes te bestellen voor zakelijke meetings op locatie.

BIOLOGISCH
We kiezen bewust voor een goed product: dat heeft een goede invloed op de mens én de maatschappij. Voor de vleeswaren hebben we erop gelet dat de dieren ook goede voeding krijgen, waar geen antibiotica aan is toegevoegd. Het brood is smaakvol, puur en ambachtelijk bereid. Er is zo weinig mogelijk met gist gewerkt.
LOKAAL
We kopen de producten in de buurt; uit de polder van het Groene hart en de Hoekse waard: zoveel mogelijk onverwerkt en vrij van onnodige toevoegingen. Het is dus vers eten, uit het seizoen en met evenveel aandacht voor zorg als gevoel voor verantwoordelijkheid geteeld.
SOCIAAL
We kiezen ervoor om met mensen te werken die aan de zijlijn staan en een afstand hebben tot de arbeidsmarkt, zodat zij met hun opgedane ervaring weer kansen krijgen. Daarnaast willen we ervoor zorgen dat er wekelijks een goed en gezond brood in het krat wordt toegevoegd bij het uitdeelpunt van de voedselbank in Feijenoord. Op die manier willen we wat voor de wijk betekenen.

Winst voor de wijk

Wij willen graag wat voor de wijk Feijenoord betekenen. De winst die we maken zal terugvloeien in de wijk. Naast het verzorgen van lekker eten is het doel van To Go & Zo om mensen in Rotterdam-Feijenoord die aan de zijlijn staan, weer te doen participeren in de maatschappij. Naast de vaste medewerkers draaien er ook mensen uit de wijk mee in To Go & Zo. Het is waardevol dat mensen weer “mee doen” in de maatschappij en de buurtbewoners te voorzien van een goed en (h)eerlijk product. Door de opgedane ervaring worden hun kansen op de arbeidsmarkt verhoogd.